טיפול משפחתי
כשאני שומעת את המילה “משפחה” זה מעורר בי תחושות חזקות של חום, אהבה, תמיכה, חיבוק והרבה שמחה.
כשמשבר פוקד את המשפחה, השבר הוא גדול. התחושות הן כאב וכעס . אין הקשבה, אין הבנה, אין דיאלוג ויש אכזבה ואפילו דחייה. לעיתים אנו מרגישים, שכל מה שאנו עושים, לא מספיק טוב ולא מקדם לפתרון. תחושות קשות של תסכול וחוסר אונים מלוות אותנו — יש מקום להתערבות .
הטיפול המשפחתי מאפשר לבני המשפחה זמן ומקום להיות יחד, ללמוד להקשיב, לדבר, להבין ולקבל את ה”אחר” בתוך המשפחה. המשפחה לומדת להכיר את הכוחות של היחידים בתוך המשפחה ושל המשפחה כולה. ה”יחד המשפחתי” מאפשר שינוי ושיפור משמעותי.
הטיפול המשפחתי מתמחה ביחסים בתוך המשפחה ומסייע לשינוי ולשיפור המערכת כולה: קשר הורי, קשר זוגי, קשר הורה-ילד, קשר בין אחים, קשר בין בני המשפחה המורחבת , קשר בין בני המשפחה ל”אחר” חיצוני ועוד.
הטיפול המשפחתי מיועד למשפחות בכל שלב ובכל גילאי הילדים (מילדים צעירים ועד ילדים בוגרים עם ילדים משלהם), כאשר עולים קשיים המשפיעים על כל בני המשפחה.
המערכת המשפחתית משפיעה ומעצבת את התנהגות האדם הבוגר והיא יכולה להיות גורם תומך או מקשה על האדם בהתמודדותו עם דרישות החיים. ולכן כשיש ,קשיים שלא טופלו במערכת המשפחתית, הם ישפיעו על עתיד הילדים במשפחה.
מתי לפנות לטיפול משפחתי?
- כשיש עימותים וקונפליקטים מרובים בתוך המשפחה , שלא פוסקים וגורמים לסבל רב לבני המשפחה
- כשהמשפחה הופכת להיות מקור של סבל ומפסיקה להיות מקום בטוח ומוגן
- כשיש קשיים עם ילדים ובני נוער
- כשיש בעיות ספציפיות של בני הבית
- כשיש בעיות כרוניות, כגון: מחלות, התמכרויות, אלימות..
- תקופות של משברים
- תקופות של שינויים או מעברים
- תקופות של שינויים התפתחותיים כגון: הולדת הילד הראשון, גיל ההתבגרות, עזיבת הילדים הבוגרים את הבית, משבר גיל ועוד
גירושין, פרידה
מטרת הטיפול המשפחתי היא להגיע לתקשורת מיטבית בתוך המשפחה.